Szerencsére olyan a munkahelyem, hogy tudok és hagynak is otthonról dolgozni, amit heti egyszer nagyon élvezek. A több nap már nem esik jól, de egy nap egy héten úgy élvezem a lakást, a csöndet és a szabadságot, hogy én osztom be az időmet. Ilyenkor általában tésztanapot tartok, ezek a leggyorsabban összerakható ebédek általában. Egy ideje rákattantam az aglio oliokra, elég sok mindennel fel lehet turbózni, most baconös receptet hoztam, de remekül működik szárított paradicsommal is. Hatalmas előnye, hogy egy 30 perces ebédszünetbe az első fokhagymavágástól a mosogatásig minden belefér, és mindemellett olyan finom, hogy nagyon nem vártam, hogy elfogyjon.
Hozzávalók 1 adagra
- 10 dkg spagetti tészta
- 12 dkg bacon
- 3 gerezd fokhagyma
- csili(por)
- petrezselyemzöld
- só, bors
Elkészítés
Feltettem a tésztát főzni. A bacont apróra vágtam és megpirítottam. Leöntöttem a zsírját és a baconöket kitettem egy tányérra. A serpenyőt szárazra töröltem egy papírtörlővel és olíva olajat hevítettem benne. Rádobtam az apróra vágott fokhagymát és átpirítottam. Erre figyelj, mert könnyen megég. Megszórtam sóval, frissen őrölt feketeborssal és csilivel, petrezselyemzölddel, majd hozzákevertem a bacont is. A tészta főzővizéből két evőkanállal meglocsoltam, majd hozzákevertem a tésztát is. És kész is volt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.