Hétvégén otthon voltam a szüleimnél, akik mostanában eléggé odafigyelnek a kilóikra, így igyekeztem finom, egészséges ebédet csinálni nekik. Eszembe is jutott a bulgur, ami a polc mélyén ragadt már hónapok óta, itt volt az ideje felhasználni. Eszembe is jutott ez a mediterrán étel, ami gyorsan és viszonylag koszmentesen elkészíthető és a legtöbb diétába beleillik. Ha szereted a szokásostól kicsit eltérő ízkombinációkat, a petrezselyem-citrom-fokhagyma trió remek választás lesz. Én nem bírtam abbahagyni.
Hozzávalók 6 adaghoz
- 360 g bulgur
- 1 kg csirkemell
- 2 nagyobb paradicsom
- 2 csokor petrezselyemzöld
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 citrom
- 1 fej hagyma
Elkészítés
A hagymát apróra vágtam, olívaolajon megpirítottam és megsütöttem a felkockázott csirkemellet, sóval és borssal ízesítve. A bulgur súlyának kétszerese mennyiségű vizet forraltam egy nagy edényben. Amikor forrt, hozzáadtam a bulgurt, 5 percig főztem, majd lekapcsoltam és lefedve hagytam, hogy beszívja a vizet. Ezután hozzákevertem a csirkemellet, a felkockázott paradicsomot és az apróra vágott petrezselyemzöldet. A citromokat kifacsartam és belenyomtam a fokhagymákat, majd az egészet a bulgurra öntöttem és jól összekevertem. 10 percet hagyta, állni és már ehettük is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.