Meleg van, nem vagy túl éhes, de azért valami mégis kellene vacsorára? Én így jártam nemrég... Imádom a dinnyét, tudnék ezen élni nyáron, de azért valljuk be, nem túl tartalmas étel, így utánanéztem, mivel lehetne felturbózni. A feta, rukkola és citrom párosítása elég egyedien hangzott ahhoz, hogy tudjam, rögtön ki kell próbálnom. Hát nem csalódtam, tényleg elég különleges ízkombinációt kaptam, amit megéri kipróbálni, mert a nyár úgy ahogy van, színestül-ízestűl-roppanásostul benne van. És 10 perc alatt kész!
Hozzávalók 2 főre
- 3 marék rukkola
- 10 dkg feta sajt
- 400 g dinnye (kockázva)
- oliva olaj
- fél citrom leve
- egy kisebb lilahagyma
- Vörösborecet
Elkészítés
A hagymát vékonyan félkarikákra vágtam és vörösborecetbe áztattam, amíg a többi hozzávalót előkészítettem. A dinnyét kisebb, a fetát pedig apróbb kockákra vágtam. Egy nagy tálban összekevertem őket a rukkolával, leöntöttem a citromlével és 1 evőkanál olíva olajjal, hozzáadtam a lila hagymát és jól összekevertem. Kész is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.