Boldog új évet! Igen, tudom, hogy már január közepe van, de az elmúlt időszak nem a blogolásé volt, viszont a főzésé annál inkább, így receptekkel feltöltve vághatunk neki a 2016-os évnek. Köszönöm nektek, hogy 2015-ben elindulhatott a blog, és még úgy is szorgalmasan látogattátok, hogy az elmúlt három hétben nem frissült, és előtte is csak ímmel-ámmal. Nem ígérek hajlevivős aktivitást 2016-ban sem, de a saját szórakoztatásunkra igyekszem továbbra is finomságokat készíteni és megosztani veletek.
A mai pedig a karácsony egyik kedvence volt, amikor már tele voltunk a hatalmas ebédek és vacsorák, valamint a bejgli-attack miatt, így valami könnyűn törtem a fejemet. Így töltöttem meg néhány csirkemellet ricottával és egy kis zöldséggel. A fiúk rendesen felvonták a szemöldöküket, nálunk ugyanis nem nagy barát a spenót, de bébi változatban nagyon ízlett nekik. Viszonylag gyorsan és kevés macerával elkészült, ideális lehet egy gyors vasárnapi ebédre is.
Recept 4-5 adagra
Hozzávalók
- 1 kg csirkemell
- 250 g ricotta vagy valamilyen krémsajt, esetleg túró
- 2 tojás
- 1 csomag bébispenót
- só, bors, bazsalikom
- vaj, olaj
Elkészítés
A csirkemelleket hosszában bevágtam egy éles késsel és könyvszerűen kinyitva kiklopfoltam. A ricottát kikevertem a tojásokkal, sóztam, borsoztam, megszórtam bazsalikommal (igazából bármilyen nekünk tetsző fűszerrel fel lehet dobni), és hozzákevertem a spenótot. A masszát a csirkemellek közepébe halmoztam és feltekertem őket. Nekem nem nyíltak szét, de ha nagyon nem akarnak egyben maradni, fogpiszkálóval meg lehet tűzni őket, csak aztán figyeljetek evésnél. Kivajazott jénai tálban elrendeztem a csirkéket, majd egy kis olajjal még megkentem kívülről őket, egy pici fűszert még szórtam rájuk és alufóliával letakarva 40 percig sütöttem 200 fokon a sütőben. 40 perc után levettem az alufóliát és egy kicsit hagytam pirulni. Párolt zöldséggel vagy krumplipürével szuperfinom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.