A Kedves három hetet töltött Németországban és én is kimentem meglátogatni egy hétre. Kipróbáltuk a kötelező ottani pereces, kolbászos, virslis, mustáros finomságokat is, na meg a söröket! A német konyhát azért nem mondanám nagyon különlegesnek, de kedvet kaptam valami finomhoz abból az ízvilágból. Nem állítom, hogy autentikus, de azért elnevezhetjük németesnek a húsgombócokat. Sörös-hagymás-mustáros, a Kedvesnek nagyon ízlő ebéd lett belőle. Fél óra alatt kész lett, kiadós és nem szokványos íz, akár vacsorára is.
Recept 5 főre
Hozzávalók:
- 60 dkg darált hús
- 2 tojás
- zsemlemorzsa
- mustár
- 12 dkg túró
- 3 fej hagyma
- fűszerpaprika, só, bors,
- 2 dl sör
- 1,5 dl zöldségleves
- 2 evőkanál tejföl
- olaj
Elkészítés
A darált húst a tojásokkal, a zsemlemorzsával, a túróval és a mustárral összekevertem, a fűszerekkel ízesítettem. A masszából csini húsgombócokat formáltam. A hagymákat felkarikáztam. Serpenyőbe olajat öntöttem és a húsgombócok minden oldalát megsütöttem benne. Amikor késznek nyilvánítottam kiszedtem őket, a maradék olajban pedig megdinszteltem a hagymakarikákat is. Felöntöttem sörrel és a zöldséglevessel és felforraltam. Én túl hígnak ítéltem meg a szószt, így a tejfölbe egy evőkanál lisztet is tettem, és behabartam. Beleraktam a húsgombócokat is és 10 percig főztem benne. Friss kenyérrel vagy sült krumplival tálalhatod.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.