Találtam egy receptet, ami remek megoldás hétköznapi vacsorákra, hétvégi ebédhez, akár vendégváráshoz is. Gyors, tartalmas, mégis kalóriaszegény és kár még diétásabban is el lehet készíteni. A karfiol azért hálás alapanyag, mert elég semleges íze van ahhoz, hogy kedved szerint variáld a fűszerezését és párosítsd bármivel. Végül is, olyan joker, mint a cukkini, kalóriaszegény pufferkaja. De ha nem fontos a diéta, akkor is jó vele dolgozni, most burgonyával és sült zöldségekkel gazdagítottam, de pirított baconnel vagy sajttal is működik. Próbáld ki egyik este!
Hozzávalók 6 adaghoz:
- Egy kisebb fej karfiol
- 2 kisebb burgonya (ez elhagyható, ha a kalóriaszegény verziót szeretnéd csinálni)
- só, bors, natúr szárított zöldségkeverék (kevésbé gourméknak vegeta)
- tejszín (diétásan zsírszegény natúr joghurt)
- répa és hagyma a sült zöldségekhez
Elkészítés
A karfiolt rózsáira szedtem, a krumplit felkockáztam és egy lábasban feltettem főni annyi vízzel, amennyi ellepte. Sóval, borssal, zöldségkeverékkel ízesítettem, majd addig főztem, amíg a zöldségek megpuhultak. Ezalatt a répákat hosszában 4 felé, majd keresztben is elvágtam, a hagymákat félkarikára aprítottam. Kevés olvasztott vajon kis szójaszósszal megpirítottam. Mikor a levesben a zöldségek megfőttek, leöntöttem a főzővizet és félretettem. A karfiolt és a krumplit összeturmixoltam, visszaöntöttem 7 dl főzővizet hozzá, majd még 4 evőkanál tejszínt tettem bele. Ilyenkor lehet utóízesíteni, ha szükséges. A pirított zöldségekkel tálaltam.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.