Egyik nyári szombat esti bulira készülve azon gondolkodtam, hogy milyen extra dinnyés finomsággal dobhatnám fel az estét. Eszembe jutott a régi vodkába áztatott dinnye torta, amit egy barátnőnk szülinapjára készítettünk, ezt csináltam meg egy fokkal kulturáltabb verzióban. :) Ennek a receptnek az a titka, hogy egyenletesen lesznek erősek a szeletek, nem csak a középsők, mint a beleállítós módszernél. Felvágás leírás lent, de youtubeon is találsz videót róla. Próbáljátok ki a hosszú hétvégén, de csak délután 3 után ;)
Elkészítés
A dinnyét először félbe, majd szeletekre vágtam, majd a szeleteket oszlopokra, mintha hagymát kockáznék. Csak egy kicsit nagyobb :) A széleket megettem, a csinibb oszlopokat pedig egy magas falú tálba állítottam, és ráöntöttem fél liter vodkát. Egész napra hűtőbe tettem. Este kiszedtem, a maradék levet leszűrtem és shotként tálaltam :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.