Szörnyű élete van a Kedvesnek, mindig csak gyümölcsös sütiket készítek. Sehol egy vajas-krémes-csokis terhelés. Mivel szülinapja volt, és óriási mázlijára az idő is lehűlt így kénytelen voltam engedni neki, és készítettem neki egy extracsokis pitét, ami igazából szuper lett! Nem mondom, hogy 5 perc alatt összedobható, kicsit pepecselős, de a végeredmény mindenért kárpótol. És Gombóc Artúr is boldog tőle :)
PS: A recept forrása a StreetKitchen blog.
Hozzávalók:
- 180 g liszt, plusz egy kicsi a nyújtáshoz
- 100 g vaj
- 50 g porcukor
- 1 pici só
- 2 evőkanál tejföl
- 1 toj
- 3.5 tábla étcsoki
- 400 ml habtejszín
- valamilyen gyümölcslekvár, a barack és az eper tutira remekül passzol hozzá.
- valami dísz a tetejére, én tortadrazsét használtam
Elkészítés
A tésztához a hozzávalókat egy tálban alaposan összedolgoztam, majd celofánba csomagolva a hűtőben pihentettem fél órát. Miután megdermedt a tészta, kicsivel nagyobbra nyújtottam mint a piteformám, majd 200 fokos sütőben 10 percig sütőbabbal megtöltve (sütőpapírt teszek a tésztára majd ráöntök kb fél kg babot, hogy ne emelkedjen meg a tészta sütés közben), majd 25 percig bab nélkül készre sütöttem. Közben apróra törtem az étcsokit, egy tálban felmelegítettem a tejszínt és összekevertem őket. Alacsony lángon kb 5 perc alatt homogén krémmé olvadt a csoki. A tésztát, miután kissé kihűlt, megkentem eperlekvárral, megtöltöttem a csokikrémmel és megszórtam a tortadísszel. Kb. 20 percre bedobtam a fagyasztóba, hogy megdermedjen, és már ehettük is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.