Vendégségbe voltunk hivatalosak múlt héten az öcsémmel, ahová a legalkalmasabbnak az ehető ajándékot gondoltam, így őszi muffint sütöttem. Régen ki akartam próbálni az almás-fahéjasat, mert eddig nem szerettem az almát a sütikben, de az utóbbi időben ez változni látszik, hát teszteltem. Isteni lett :) Örültek is neki a vendéglátók, és az öcsém is, aki betermelte a felét, mielőtt a vacsihoz értünk volna, pedig nem is szereti az édeset. Épp neki készült ajándékba a paradicsomos, hogy szegény éhező kolisnak feldobjam a napját. Azért nyilván nem követhettem a recepteket egy-az egyben, ezt pestóval turbóztam fel. Nagy siker lett, legközelebb egy kis mozzarella is mehet bele. A muffin pedig megmaradt a jolly joker kategóriában.
Almás-fahéjas muffin | Paradicsomos-pestós muffin |
Hozzávalók | |
|
|
Elkészítés | |
A lisztet, a sütőport és a cukrot összekevertem, majd hozzáadtam a kis kockákra darabolt almát. Egy másik tálban a natúr joghurtot, a tojást, a vaníliás cukrot és az olajat kikevertem, majd a lisztes keverékhez adtam és jól összedolgoztam. Kiadagoltam 12 formába és 20 perc alatt készre sütöttem. | A tojásokat egy tálban felvertem, majd hozzáadtam a tejfölt, és lassan adagolva az olajat. Sóztam, cukroztam és beletettem a fűszereket is. Egy másik tálban összekevertem a lisztet a sütőporral és azt is a nedves hozzávalókhoz kevertem. Nekem eléggé összeállt, így nem csak a paradicsomot, de a levéből is 4 evőkanállal belekevertem a tésztába, hogy adagolható állagú legyen. Muffinformákba pakoltam, megszórtam sajttal a tetejüket, majd 25 perc alatt megsütöttem. |
Források | |
Mindmegette.hu | Receptbarlang.hu |
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.