Az elmúlt időszakban nem sokat főztem a Kedvesnek, így egyik hétvégén arra gondoltam, hogy meglepem egy igazán férfias, de szerencsére gyors tésztával. Néha nagyon finom sütnivaló kolbászokat lehet találni hentesnél, vagy akár a Lidlben is, én is találtam egy igazán jót. De az olajban hosszasan sütős megoldás nem a kedvencem, így kicsomagoltam a bőréből és úgy használtam fel. A végeredmény nagyon jó lett, egyáltalán nem diétás, de annál laktatóbb, és az ízlelőbimbókat sem kíméli. Ha szereted az ilyesmit, vagy van kit meglepni vele, ez egy jó tipp.
Recept 2 adagra
Hozzávalók:
- 200 g sütnivaló kolbász
- 10 dkg füstölt trappista sajt
- 1 nagy fej hagyma
- 1 doboz magas zsírtartalmú tejszín
- csili
Elkészítés
A hagymát apróra vágtam, majd nagyon pici olajon megpirítottam. A kolbászokat kiszedtem a burkukból és apróra vágtam. A hagymára pakoltam és jó alaposan megsütöttem. Mivel elég fűszeres a kolbász, így eddig nem fűszereztem. A tejszínbe reszeltem a sajt kétharmadát, sóval, borssal és csilivel ízesítettem, majd ráöntöttem a kolbászra. Penne tésztát gőztem ki hozzá, majd jó alaposan megszórtam sajttal.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.