Kaptam a Kedves nővérétől egy nagy adag kézműves olasz tésztát, amit már egy ideje ki akartam próbálni, és gondoltam, ők lesznek a tesztalanyok. Mivel vegetáriánus is van a családban, így kétfajta szószt csináltam, de a kettő multitaskingban is megvolt egy tésztafőzésnyi idő alatt. Gyors és finom vasárnapi ebéd lett belőle, ahol egyszerre kedveztem a magyarosabb ízekhez szokott idősebbeknek és a minigurmé kisgyerkőcöknek is.
Recept 6 főre
Hozzávalók
- 50 dkg szarvacska formájú olasz tészta
- 30 dkg kolozsvári szalonna
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 2 kisebb fej hagyma
- 1 kisebb cukkini
- só, bors, fokhagyma,
- zöld pesto
- 2 dl tejszín (minél magasabb zsírtartalmú, annál finomabb)
Elkészítés
A szalonnát, a hagymát és a cukkinit felkockáztam. A hagymát két rézre osztottam, és két serpenyőben forró olajon megpirítottam. Az egyikhez hozzádobtam sülni a kolozsvári szalonnát, a másikhoz párolódni a cukkinit. Fontos, hogy elfőzzük róla a kiengedett folyadékát. Amikor a szalonna megsült ráborítottam a darabolt paradicsomot, sóval, borssal, fokhagymával és bazsalikommal ízesítettem és hagytam összefőni. Amikor a cukkini már nem volt leves, egy tojást összekevertem a tejszínnel és 2 evőkanál pestóval, és ráöntöttem a cukkínikre. kifőtt tésztával összekevertem, és kész is volt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.