A két héttel ezelőtti kánikula alatt is szerettem volna valami finomságot csinálni, ami hűt, nem túl édes, de azért jutalomnak, desszertnek is megfelel. Addig törtem a fejemet, amíg sikerült kitalálni ezt a receptet, amit leginkább egy somlóihoz hasonlítottak azok, akik kóstolták, decsak állagra, ízre nem. Babaposkóta, csokipuding, meggylekvár, meggy. Ennyi. Édes, de kellemesen savanykás is, hűsítő, pont szuper egy meleg napra meglepinek :) Még épp el lehet kapni a meggyszezon végét, de szerintem befőttből és fagyasztottból is jó lehet. Nem annyira esztétikus, mint amennyire finom, de szuper lehet, ha nincs kedved bekapcsolni a sütőt, és valami finomra vágysz:
Recept
Hozzávalók
- 1 kg meggy
- 1 csomag kör alakú babapiskóta
- 1 csomag főzés nélküli csokipudink
- fél liter tej
- 1 üveg meggylekvár
Elkészítés
A babapiskótákkal kiraktam egy nagyobb tál alját. A pudingport habverővel feloldottam a tejben, és a leírása aalpján elkészítettem. A kész puding felét a piskótákra öntöttem. A meggylekvár felét eloszlattam a pudingon és a kimagpozott meggy felét is rászórtam. Még egy réteget tettem rá mindenből, majd két óráig hagytam pihenni a hűtőben.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.