Vendégeket vártam, de hétköznap lévén nagy főzőcske nem fért bele. Összeraktam előző este ezt egy kuglófot, aminek tudtam, hogy nem árt, ha áll, sőt, még finomabb lesz másnap. Vagy legalább ki lehet szedni a formából... Mert ez sem mindig jön ám össze :) Az eredmény egy masszív, nem túl édes tészta volt, ami házi baracklekvárral a legjobb. És mivel nekem 2 nappal később is puha maradt, akár előre is lehet vele dolgozni. Hosszú hétvégére, rájárós sütinek is ideális.
Hozzávalók
- 125 g vaj
- 15 dkg cukor (valószínűleg édesítővel is működik)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 pici só
- 6 ek olaj
- 2 teáskanál vaníliaaroma vagy 2 rúd vanília
- 2 tojás
- 25 dkg túró
- 20 dkg szárított sárgabarack
- 37,5 dkg liszt
- 7 ek tej
Elkészítés
A barackot aprítógépben apróra vágtam. A vajat hagytam puhára olvadni, az olajjal, a cukrokkal, a vaníliával és a sóval habosra kevertem. Hozzáadtam a tojásokat, majd a túrót is, és összedolgoztam. Összekevertem a lisztet a sütőporral és a krémhez kevertem két adagban, közte tejet adtam a tésztához, hogy puhuljon. Végül belekevertem a barackot, kivajazott és lisztezett formába egyengedtem a masszát és kb 50 perc alatt 180 fokon megsütöttem. Tűpróba mindenképpen kell.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.