Egyszer már írtam arról, hogy mennyire szeretjük itthon a grillezett szendvicseket, az utóbbi időben megint csináltam néhány változatban, mára két ötletet hoztam, egy húsosat és egy vegát. (Vega nálam = húsmentes, még akkor is, ha nem ez a pontos definíciója) A husis jelen esetben mustáros-baconos-újhagymás-mozzarellás lett, a vegához pedig gomolya sajtot grilleztem, amit szintén mustáros alapra raktam és ruccolával kombináltam. Hú, de nagyon finom lett. Szerintem a kontakt grill Isten ajándéka, de ha nincs, valószínűleg az összecsukós melegszendvicssütő vagy egy grill serpenyő is elég a kivitelezéshez. Nagyon egyszerű, gyors és a sima szendvicseket hétszer kenterbe verő vacsorákat lehet vele gyártani. Íme a mostaniak:
Receptek 1-1 szendvicshez
Baconos-hagymás-mozzarellás |
Grillezett gomolyás-ruccolás |
Hozzávalók |
|
|
|
Elkészítés |
|
A baguetteket megfeleztem és két felé vágtam, megkentem őket mustárral. A mustárt ízlés szerint lehet fűszerezni. A baconoket szeletenként forró serpenyőben megsütöttem. Amikor kisült a zsírjuk, a baguettek alsó negyedein elrendezgettem őket, rájukkarikáztam az újhagymát és rászeleteltem a mozzarellát. Befedtem a felső negyedekkel és kontaktgrillen összecsukva 10 percig sütöttem. | A baguetteket megfeleztem és két felé vágtam, megkentem őket mustárral. A mustárt ízlés szerint lehet fűszerezni. A gomolyát megfeleztem és a grillen megsütöttem. Amikor kész lett, a mustáros alsó baguettnegyedekre pakoltam, majd jó sok ruccolát halmoztam rá. 10 percet még sütöttem a kontaktgrillen. |
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.