Elkezdtük ma a családdal a karácsonyi ajándékok beszerzését és már régóta agyaltam az idei ehető ajándékokon, úgyhogy volt a tarsolyomban egy egész kis csomag. Az egyik ezek közül az instant forrócsoki, ami rendes összetevőkből készül és nagyon szép kis apróság valakinek, akit szeretünk. A csomagoláson lehet variálni, én követtem a Nők Lapja receptet, és műanyag karácsonyfadísz gömbökben rendeztem el egy kis pillecukorral kiegészítve. Ehhez már csak egy kis tej kell és nagyon gyorsan lesz kész a házi forrócsokink, rendes alapanyagokból. És ilyen szép:
Recept 10 gömbhöz
Hozzávalók
- 15 dkg cukrozatlan kakaópor
- fahéj
- gyömbér
- szegfűszeg
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg tejpor
- 200 g étcsoki
- 3 csomag pillecukor
- 10 db 9-10 cm átmérőjű műanyag gömb
Elkészítés
A kakaót és a fűszereket összekevertem egy tálban, egy másikban pedig a leszitált porcukrot és a tejport. Lereszeltem a csokit és elmostam a gömböket. Amikor mindennel elkészültem, a kakaóporból két evőkanállal belemértem az egyik félgömbbe, majd rárétegeztem a cukros tejport, végül a csokireszeléket. A másik félgömböt pillecukorral töltöttem meg, majd óvatosan összeillesztettem a feleket és kész is lett. Amikor meg szeretnétek inni, fel kell forralni fél liter tejet, a gömb tartalmát a pillecukrokon kívül elkeverni kb. 2 dl forró tejben, majd a többit is hozzáadni.
Forrás: Nők Lapja Desszert, 2014 karácsony
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.