Advent első vasárnapjára nem étellel, hanem itallal készültem, hogy meghozza a kedveteket a karácsonyváráshoz. Az egyik estét egy barátnőmnél töltöttem, ahol este fél 10-kor belelapoztunk az új Nők Lapja Desszertbe, és kiszúrtuk ezt a receptet. Még jó, hogy pont egy kisbolt volt a ház alatt, így gyorsan be is tudtunk vásárolni hozzá. (Egyébként, ma nyitva vannak a boltok, ha nem lenne meg minden hozzávalód otthon) Szóval hűtéssel együtt egy óra alatt elkészült, a tényleges munka kb 15 perc volt, és nagyon feldobta az estét :) Másnap délután a kávénkba is csempésztünk egy kicsit, elég jó hatással volt a munkakedvre... Ma este, ha épp adventi koszorút csináltok, vagy bármilyen, akár nem készülődős estétek lesz, egy kis karácsonyi ráhangolódást segítő előajándéknak csináljátok meg és élvezzétek, nagyon finom! Ja, természetesen karácsonykor is jól jöhet a recept.
Recept (kb 8 dl likőrhöz)
Hozzávalók
- 2 dl magas zsírtartalmú habtejszín
- 20 dkg csoki (ét vagy tej, ízesített vagy natúr, ízlés szerint)
- 3 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- vaníliakivonat
- 3 dl vodka
- 2 dl víz
- 2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék (kiváltható gyömbérrel, szegfűszeggel, fahéjjal is)
Elkészítés
A tojássárgákat egy lábasba öntöttem és habverővel habosa kevertem. Kevergetés mellett hozzáadtam a tejszínt, és melegítve besűrűsítettem. Nem hagytam felforrni, de amikor meleg volt, beletörtem a csokit és addig kevergettem, amíg teljesen fel nem olvadt benne. Ekkor mehettek bele a fűszerek. Kitettem egy fél órára az ablakba, néha megkevertem, így egész gyorsan kihűlt. Amikor szoba hőmérsékletű lett, beleöntöttem a vodkát és a vizet, jól elkevertem és üvegekbe öntöttem. Nagyjából másfél hétig áll el hűtőben, de nálunk a harmadik napot sem érte meg. Alkoholtartalom 10%.
Forrás: Nők Lapja Desszert, 2015. november
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.