2015. november 03. 09:11 - szolnokitibor

Egyszerű és finom: Magyaros burgonyaleves füstölt sonkával

Egyik szombaton otthon voltam a családomnál, és már a hazafele úton kért az öcsém, hogy főzzek valami magyarosat. Hát főztem. A szüleim hűtőjében mindig vannak kincsek, köszönhetően Apa piaconalegjobbhusitfelkutató jó szokásának, így most épp finom házi füstölt sonkát találtam. Eszembe jutott, hogy milyen rég ettünk krumplilevest, ami abszolút menzakaja, de én gyerekkorom óta nagyon szeretem. A kettőt kombinálva született meg ez a recept, tehát nagyon nem fine dining, nem is túl egészséges, fehérlisztes rántás van benne meg ételízesítő, de kövezzetek meg, néha annyira hiányoznak ezek az ízek. Apukám szerint pont olyan volt, amilyet legutoljára gyerekkorában evett, és a szuperszakács nagymamám csinálta. Ennél nagyobb bók nem is kell nekem.

leves.jpg

Recept: 8 adag

Hozzávalók:

  • 30 dkg füstölt sonka
  • 50 dkg burgonya
  • babérlevél, só, bors, ételízesítő, pirospaprika
  • liszt
  • olaj

Elkészítés

A sonkát felkockáztam és kb 1,2 liter vízben a babérlevéllel feltettem főni. A sóval nagyon óvatosan kell bánni, mert valószínűleg a sonka is sós. Amikor a sonka félig megfőtt, a krumplit felkockázva beletettem és megfőztem. Amikor megfőtt, 3 evőkanál olajat felforrósítottam egy serpenyőben, beletettem 2 evőkanál lisztet és aranybarnára pirítottam. Amikor kész lett lekapcsoltam és két teáskanál pirospaprikát kevertem hozzá, majd az egészet a leveshez kevertem és hagytam újra felforrni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kajafuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr367845774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása