A kisöcsém egyetemre ment és elköltözött otthonról, én pedig megígértem neki, hogy nem csak finom ételekkel, de könnyű receptekkel is támogatom az önfenntartás tanulását. Ezért a következőkben új rovat indul, aminek a célja olyan egyszerűen elkészíthető, gyors, hétköznapi ételek összegyűjtése, ami lehet, hogy a legtöbb, a főzésben gyakorlott embernek triviális, de az épp saját lábra állóknak, vagy minden hétköznap főző ötletgyűjtőknek hasznos lehet. Az első ilyen recept a paradicsomos húsggombóc receptem, amit valamiért menzás korom óta nem ettem, de egyik nap megláttam valamelyik 100 Ft-os gasztroújságban és azóta nem bírtam kiverni a fejemből, meg kellett csinálnom. Nyilván kicsit felturbóztam, olaszosítottam, mert valamiért nekem beakadt a paradicsom-bazsalikom-parmezán háromszög. Szóval egy kicsit finomabbra sikerült a menzásnál. Jó kis recept, bármelyik szombat délre is beillik.
Recept: 6 főre
Hozzávalók
- 75 dkg darált hús
- 7,5 dkg reszelt parmezán
- 3 tojás
- 4 marék zsemlemorzsa
- só, fokhagyma, bors, bazsalikom
- 50 dkg paradicsom passata
- 1 nagyobb hagyma
Elkészítés
A darált husit, a parmezánt és a zsemlemorzsát összekevertem, majd hozzáadagoltam a tojásokat és összegyúrtam jól őket. Befűszereztem jó bőven a sóval, a borssal és a fokhagymával, majd hagytam álni fél órát a hűtőben, hogy kicsit összeérjenek az ízek. A fél óra után a husiból kisebb gombócokat formáztam. A hagymát apróra kockáztam és olajon megpirítottam, majd ráöntöttem a passatát és szintén sóval, borssal, fokhagymával, valamint bazsalikommal ízesítettem. Amikor kezdett rotyogni, óvatosan beleraktam a gombócokat, majd letakarva és néha megkavarva kb 20 perc alatt készre főztem. A végén belekevertem a bazsalikomot, és főtt krumplival tálaltam.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.