Itt a hosszú hétvége, naná, hogy elromlott az idő, hiszen szabit vettünk ki... Viszont ha már őszies az idő, süssünk őszibarackos-fahéjas pitét, mert nagyon finom, otthonmelege érzést kelt, viszont elég kevés munkával megúszható, így tökéletes az ejtőzős napokra, ha mégis valami házi finomságra vágynánk, vagy meglepnénk valakit vele. A finomság faktorról mindent elmond, hogy megkaptam érte a világlegjobbarátnője címet :) Az is nagy előnye, hogy akár a hűtőből kis megfőzhetjük, mert a barackon kívül semmilyen "különleges" hozzávaló nem kell hozzá. És jól is néz ki, természetesen:
Recept 4 adagra
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt és egy kis plusz a nyújtáshoz
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 140 g vaj
- 8,5 dkg + 1 evőkanál cukor
- 1 tojás szétválasztva fehérjére és sárgájára
- 3 őszibarack
Elkészítés:
A lisztet és a fahéjat összekevertem, és hozzávágdostam a vajat, majd elmorzsoltam az egészet. Hozzádolgoztam a cukrot és a tojássárgáját, plusz egy evékanál vizet. Jó alaposan átgyúrtam, majd celofánba csomagolva pihentettem a hűtőben fél órát. Amíg letelt az idő, vékony szeletekre vágtam a barackot. A tésztát kicsomagoltam és nyújtódeszkán kinyújtottam kb 30 centis körré. A középső 20 centire halmoztam a barackokat és behajtogatam a széleket. A barackokat megszórtam a maradék cukorral, majd a széleket megkentem a tojássárgájával. 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírra téve 30 perc alatt megsütöttem.
Forrás: BBC GoodFood - augusztus
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.