Valahogy az van a köztudatban, hogy a magyar családok vasárnap rántott húst vagy fasírtot esznek. Én nem tudom, hogy ez mennyire igaz, nálunk egyáltalán nem így van, mi szinte soha nem ettünk rántott husit, mert mindneki utálta az olajszagot, a macerás panírozást és tűzhely mellett állást. Ezért örültem nagyon, amikor rátaláltam a parmezános csirke receptre, ami sütőben sül, kb 5 perc bepanírozni, és sokkal egészségesebb, mint a hagyományos változat. A fasírttal ugyanez a helyzet. Összekutyulni, megformázni, kisütni, olajszag, miegymás, nem a leggyorsabb. A másik receptem egy olyan húspogácsa, ami sokkal minőségibb érzetet ad, mint a hagyományos fasírt, és bár ugyanúgy ki kell sütni olajban, valahogy kevesebb gond és kevesebbet is szív fel belőle. Így, ha újraterveznéd a vasárnapi menüt, ajánlom neked ezt a két receptet, hogy XXI. századivá varázsold a hagyományos vasárnapi husikat.
Receptek
Parmezános rántott csirke sütőben sütve |
Olaszos sertéshúspogácsa burgonyacikkekkel |
Hozzávalók |
|
|
|
Elkészítés |
|
A csirkemelleket vékonyabb szeletekre vágtam és egy kicsit megkloffoltam. Az olívaolajat egy tálban összekevertem a fűszerekkel, egy másik tálban pedig a reszelt parmezánt a zsemlemorzsával. Bekentem a hússzeleteket a fűszeres olajjal, megforgattam a sajtos morzsában és sütőpapírral bélelt tepsibe rendeztem őket. 30 perc alatt 180 fokon forgatás nélkül megsütöttem. | Egy keverőtálba szórtam a zsemlemorzsát, hozzákevertem 2 ek vizet. Hozzákevertem a darált sertéshúst, a reszelt parmezánt, a fűszereket, ráöntöttem az olíva olajat, a citrom levét és a héját, sóztam, borsoztam, és jól összedolgoztam. Tenyérnyi húspogácsákat formáztam belőlük és bő kókuszzsírban kisütöttem őket. |
Források |
|
Dívány alapkonyha | BBC GoodFood Nyári Ételek különkiadás |
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.