Még egy kicsit bírja az eperszezon, ha nem bírsz betelni vele, itt egy új recept,ami még kerítésfestés közben is 10 perc alatt. Nagyon jó jutalom lehet a dolgos kezeknek, vagy csak úgy is elég finom, ha édesre vágysz. Én ezen a nyáron igyekeztem kimaxolni az eper adta lehetőségeket, de sajnos lassan úgy gyümibarát felé kell néznem, így búcsúzóul még megkoronáztam a szezont ezzel a kompóttal, ami akár hétig is eláll, bár nem tudom elképzelni, hogy megmaradna. A palacsinta olyan, mint az amerikai, csak skót, de így nagyon különbözik a magyartól. Én pici falatkáknak sütöttem meg őket a serpenyőkorlát miatt, de igazi nagyokat is lehet csinálni belőle. Ha mégis hamarabb fogyna el a palacsinta, mint az eper, akkor gofrival és tejszínhabbal is jó lehet a folytatás :) Vaníliafagyival az igazi :)
Recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 140 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
- 1 tojás
- 3 vaníliás cukor
- 150 ml tej
- margarin/teavaj a sütéshez
Kompót:
- fél kiló eper
- 4 ek. cukor
- 2 ek. citromlé
± vaníliafagylalt
Elkészítés:
A kompóthoz az epret megmostam és felkockáztam, majd egy lábasba tettem, ráöntöttem a citromlét és a cukrot, és addig főztem, amíg a cukor teljesen fel nem oldódott. A palacsintához a lisztet, a sót, a sütőport és a vaníliás cukrot összekevertem, majd beletörtem a tojást, és lassan összedolgozva hozzáadtam a tejet, így sűrű palacsintatésztát kaptam. (folyós). A serpenyőt margarinnal kikentem, és kb 1 evőkanalanként szétoszlattam a tésztát, amennyi hely volt a serpenyőben úgy, hogy még nem értek össze. Kb. 1 percet sült az egyik oldaluk, amikor már maguktól elváltak a serpenyőtől, ekkor nagyon kell figyelni, hogy ne égjenek meg. Másfél perc sütés után megfordítottam őket, a másik oldalukat is megsütöttem. Amikor készen vannak, meg lehet forgatni őket cukorban. A kompóttal leöntve, vaníliafagyival tálaltam.
Forrás: BBC GoodFood, . június
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.