Ebben a melegben a legjobb finomság az, ami hűt. Ha nem a fagyi vagy a jégkrém, akkor a praktikus pohárkrémek lehetnek megoldás, de abból is a legjobb a mérsékelten édes citromhab, ami pont elég könnyű egy nyári ebéd után, és pont elég citromos, hogy ne ragadjon össze a szád tőle. Ezt még az Édesapám születésnapjára készítettem, ahol a rokonságnál nagy sikert aratott, bár főleg a felnőtteknél, a kicsiknek túl savanykás lett. Persze, ezt te is szabályozhatod a cukoradaggal. Nagy előnye, hogy gyors, nem kell főzni és elég elegánsan is lehet tálalni, ha netán vendégeknek csinálnád. A tálaláskor érdemes habzsákot vagy tiszta uzsonnászacskót használni, hogy ne kenje össze a pohár falát, mint nekem. Mindenesetre elég finom és jól is tud kinézni:
Recept
Hozzávalók:
- 2 lime
- 2 kis doboz görög joghurt (én sztracsatellással csináltam, így csoki darabokkal is tovább bolondtottam a receptet)
- 7 evőkanál porcukor
- 251 ml habtejszín
- fél vaníliarúd vagy 1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés
A limeokat megmostam, a héjukat lereszeltem (plusz kesernyésséget ad a habnak, ha zavarna, hagyd ki). A húsukat apró kockákra vágtam, a levükkel és a héjukkal együtt egy tálba tettem. Rászitáltam a porcukrot, hozzáadtam a vaníliát. A habtejszínt felvertem, és óvatosan hozzákevertem a joghurtokat. Az egészet összekutyultam, poharakba adagoltam és 3 órát hagytam hülni őket a hűtőben. Tök jól összeáll a végére :)
Forrás: BBC Goodfood - május
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.