A hétvégét megint a szüleimnél töltöttem, a Kedves meg nem tartott velem, és a lelkemre kötötte, hogy a hiányom kárpótlásául valamilyen sütivel térjek haza. Kérdeztem, hogy mit szeretne, mondta, hogy Cobblert, mert az a kedvence. Aztán gyorsan javított, mondta, hogy találjak ki nyugodtan valami újat, amiről írhatok is, mert milyen wannabe blogger az, aki kétszer ír ugyanarról... Így a Cobbler tesóját, a morzsasütit csináltam meg szombat este, méghozzá túrós-meggyes-szedres változatban. Marha egyszerű süti és tök nagy sikerélményt okoz, mert el se tudtam képzelni, hogy hogy lesz morzsás a tészta, és mégis az lett :) Kezdők is bátran csinálhatják, mert tényleg nagyon egyszerű....
Szóval megcsináltam szombat este, és ahogy elkészült, Anyával megettük kb. a negyedét, mert annyira finom lett. Aztán a vasárnapi ebéd után az öcsém, aki eddig nagy édességutálónak hirdette magát (amiben most már azért erősen kételkedek) kijelentette, hogy a süti otthon marad, én nélküle megyek vissza Pestre. Alkotott is egy szuper finomságmutató indikátort, de inkább nem írom le, mert nem szeretném a valódi fényében rossz fényben feltüntetni... :) Szóval visszakullogtam a Kedveshez süti nélkül, de kárpótlásul Pesten sütöttem neki egy újabb adagot. Csak ez most exotic mix ízű lesz. A Lidlben vettünk egy doboz fagyasztott mangó-málna-feketeribizli-kókusz keveréket, és azt tettem a sütibe. És szuper lett, a Kedves kárpótlása sikeres
Ja, a szuper kollégáim folyton szemrehányást tesznek, amiért sütök, de sosem viszek be belőle az irodába. Nekik üzenném innen, hogy holnap meglepire számíthatnak, a Kedves engedélyt adott a fél adag beszállítmányozására :)
Szóval a süti ilyen lett:
És itt a recept hozzá:
Hozzávalók:
- 150 g vaj
- 120 g cukor (nyírfacukorral is szuper)
- 1 vaníliarúd kikapart magjai (én vaníliaaromát használtam, érzésre)
- 2 db tojás
- 400 g túró
- 1 citrom reszelt héja
- 380 g liszt
- 500 g gyümölcs
Elkészítés:
A vajat megolvasztottam, de úgy, hogy ne forrjon, a melegítés során fel nem olvadtak elolvadnak pikk-pakk akkor is, ha lekapcsoljuk a tűzhelyet alatta. Az olvadt vajat összekutyultam a cukor felével, beleöntöttem a vaníliát és a lisztet és összemorzsoltam. És tényleg morzsás lett :) A morzsahalom felét egy kivajazott tortaformába öntöttem és vizes kézzel jól belenyomkodtam, hogy jó kis alapja legyen a sütinek.
Szétválasztottam két tojást, a sárgákkal összekevertem a cukor másik felét és a citromhéjat, és hozzáadagoltam a túrót. A tojásfehérjéket habbá vertem, és a habot is a túrós kulimászhoz kevertem, majd az egészet elegyengettem a tortaformában a morzsaalapon.
A kiolvadt gyümölcsöket beleforgattam a maradék morzsába és az egészet a túrós réteg tetejére öntöttem. Szépen elegyengettem és kicsit belenyomkodtam a formába. Az első körben villanysütőt használtam, ott 180 fokon 35 perc alatt megsült. A második adag gázsütőben sült, ott kb 5-6-os fokozaton sütöttem 50-55 percig. A gézsütőhöz tipp, hogy ne égjen meg az alja, amíg sületlen a teteje, dobj be alá még egy tepsit, kicsit csökkenti a láng erejét.
Ha megcsináltam, írd le a véleményedet :)
Forrás: http://divany.hu/alapkonyha/2013/06/14/turos_kamrasuti/
(A Díványosoknak egyébként szuper receptjeik vannak, én sokszor szemezgetek onnan)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.