2018. augusztus 18. 15:06 - szolnokizsofi

Hosszú hétvége, buli, dinnyeszezon vége? Áztasd vodkába!

Egyik nyári szombat esti bulira készülve azon gondolkodtam, hogy milyen extra dinnyés finomsággal dobhatnám fel az estét. Eszembe jutott a régi vodkába áztatott dinnye torta, amit egy barátnőnk szülinapjára készítettünk, ezt csináltam meg egy fokkal kulturáltabb verzióban. :) Ennek a receptnek az a titka, hogy egyenletesen lesznek erősek a szeletek, nem csak a középsők, mint a beleállítós módszernél. Felvágás leírás lent, de youtubeon is találsz videót róla. Próbáljátok ki a hosszú hétvégén, de csak délután 3 után ;) 

1fae5116-8a9b-4018-be17-98a89c4deee0.jpeg

Elkészítés

A dinnyét először félbe, majd szeletekre vágtam, majd a szeleteket oszlopokra, mintha hagymát kockáznék. Csak egy kicsit nagyobb :) A széleket megettem, a csinibb oszlopokat pedig egy magas falú tálba állítottam, és ráöntöttem fél liter vodkát. Egész napra hűtőbe tettem. Este kiszedtem, a maradék levet leszűrtem és shotként tálaltam :)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kajafuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr6414163767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása