2015. szeptember 30. 09:31 - szolnokitibor

Süti bármikor, brownie vaníliafagyival

Egyáltalán nem gondolom magam édesszájúnak, de a Kedves tutira az. És akkora élmény neki sütni, hogy leginkább csak azért csinálom, hogy halljam a nyammogást. Mivel otthon voltunk a szüleimnél, így az egész család nyammogása miatt találtam ki a browniet vaníliafagyival. Nem vagyok nagy csokirajongó, így sokáig nem is kóstoltam meg, egy étteremben viszont annyira jól nézett ki, hogy ki kellett próbálnom. Azóta szerettem volna megcsinálni, úgyhogy ezt választottam most. Nagyon-nagyon-nagyon finom lett... A teteje roppant, a belseje puha volt, a forró süti és a hideg fagyi összhatásáról meg már nem is beszélek... És mindehhez jár, hogy nagyon egyszerű, kutyulós süti. Igaz, hogy a 30 dkg cukor kiverte a biztosítékot, így édesítővel csináltam, de így is elegendően édes lett. Meg lehet bolondítani vaníliával vagy rummal is, ha unod a simát. Egyszerűen szuper!

brownie.jpg

Recept

Hozzávalók

  • 30 dkg magas kakaótartalmú étcsoki
  • 30 dkg cukor(nak megfelelő nyírfacukor vagy édesítő)
  • 4 tojás
  • 12 dkg vaj
  • 15 dkg liszt

Elkészítés

A csokit és a vajat egy kisebb lábasba kockáztam, amit beleraktam egy vízzel töltött nagyobb lábasba, így a gőz olvasztotta meg a csokit, ami szuperkrémes lett. Egy keverőtálban a cukrot és a tojásokat kikevertem, majd hozzáadtam a csokit és a lisztet is. Az egészet egy kivajazott tortaformába öntöttem, és 20 perc alatt 180 fokon készre sütöttem. A végén egy fogpiszkálóval ellenőriztem, hogy nem ragad-e, amikor már nem maradt semmi a fogpiszkálón, késznek nyilvánítottam. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kajafuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr847765182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.