Itt az új rovat újabb receptje, a tökegyszerű, de mégis kicsit finomabb túrós tészta, amit sütőben sütöttem készre, és egy jó kis csülkös bableves méltó párja lett. Nyilván, csülkös bableves nélkül is nagyon finom, gyorsan elkészíthető, otthoníze étel. A sütőben egy kis plusz ropogást kap és fel lehet turbózni elég sok mindennel. Én túróval, sajttal és baconnel csináltam, de a nyitottabbak zöldségeket is pakolhatnak bele, biztosan nem fogja elrontani. Én a zöldségellenes fiúbandára főztem, így nem volt rá esélyem. A másik nagy előnye, hogy könnyű belőle nagyobb adagot csinálni és fagyasztható is, így későbbre is eltehető, és nincs is jobb, mint amikor rájössz, hogy nem kell főznöd, mert van kaja a fagyasztóban :)
Recept 4 főre
Hozzávalók
- fél kg túrós tésztának megfelelő tészta (fodros nagykocka, szélesmetélt, vagy valami ilyesmi)
- fél kg túró
- 1 nagy tejföl
- 20 dkg bacon
- 10 kdg trappista sajt
- só, bors
- vaj a tál kikenéséhez
Elkészítés
A tésztát a csomagolás szerint kifőztem. Amíg főtt, felkockáztam a bacont és ropoósra sütöttem egy serpenyőben. A tejfölt és a túrót egy nagyobb keverőtálban összekutyultam, sóval, borssal ízesítettem és hozzáadtam a bacont is. Amikor kifőtt a tészta, azt is a keverőtálba öntöttem és jól összedolgoztam, hogy mindenhová jusson a szószból. Kivajaztam egy hőálló tálat és beleöntöttem a tésztát, majd a sajtot a tetejére reszeltem. Addig sütöttem a sütőben, amíg meg nem pirult a sajt a tetején.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.