Mindketten imádjuk a délszláv konyhát, mindig jöhet egy jó pljeskavica vagy hasonló. A hosszú hétvégén mi is beindítottuk a kis kerti grillünket, ami a hétvége csúcskajáját, a házi csevapcsicsa elkészítését eredményezte. Sajnos nem mondhatom, hogy autentikus, mert bárányhús nem állt rendelkezésre, de azért így is megérte kipróbálni. Mostantól csak így eszünk csevapot. Érdemes egy estével hamarabb bekeverni, de ha belefér, próbáljátok ki! Ajvárral, salátával és pitával a legjobb.
Hozzávalók 3 főre
- 500 g sertés darálthús
- 400 g marha darált hús
- 3 fej vöröshagyma
- sűrített paradicsom
- só, bors, kakukkfű, fokhagyma, pirospaprika
Elkészítés
A hagymát apróra vágtam, 2 evőkanál paradicsompürével összeturmixoltam. Összekevertem a húsokkal, sóval, borssal, fokhagymával és kakukkfűvel fűszereztem és alaposan átgyúrtam. Letakarva hűtőben állni hagytam egész éjjel. Sütés előtt fasírt méretű adagokat kis rudacskákká gyúrtam, majd grillen szépen megsütöttük. Pitával, salátával és ajvárral álom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.