A héten volt egy poszt a Díványon, ami már akkor felkeltette a figyelmemet, amikor megjelent, de nem tudtam eddig megcsinálni. Hát jelentem, megvan a tökéletes pizza receptje, ami ugyanannyira ízlett nekem (roppanós pizzatészta rajongó) és a Kedvesnek is, aki megátalkodott vastagtésztás, de ezért felülbírálta a véleményét :) Nagyon egyszerű, teljesen hand made és nagyon finom, tényleg nagyon hasonlít ahhoz, amit Velencében vagy Genovában lehet kapni. Csak mondjuk kb 2,5 euró az összköltsége 10-15 helyett :) Szóval, mindenkinek ajánlom, aki imádja az olasz kaját, le akar nyűgözni valakit vagy csak nagyon éhes :) Ja, és ez is olyan étel, amit nagyon egyszerű vega és húsos módon is elkészíteni. Az enyém paradicsomos-kaliforniai paprikás-lilahagymás-fetás lett, a másik tarjás-sonkás-lilahagymás-parenyicás. Nyamm. :) És így nézett ki:
És a Recept:
Hozzávalók:
Tészta (kb. 2 nagy adag)
- 50 dkg finomliszt
- 1 cs. szárított élesztő
- 2 teáskanál só
- 2,5 dl langyos víz, de lehet, hogy kicsit több vagy kevesebb kell
Szósz
- 500 g paradicsompüré vagy paradicsomlé
- só
- kiskanál cukor
- bazsalikom
- 3-4 gerezd fokhagyma
-
1-2 kiskanál olívaolaj
Elkészítés:
A lisztet, a sót, az élesztőt összekevertem és lassan hozzáadagolt meleg vízzel összegyúrtam. Addig gyúrtam, amíg kemény, de ruganyos kis gombócot kaptam. Letakartam a tálat és hagytam kelni, amíg kétszeresére nem nőtt. Addig feltettem főni a paradicsompürét, belekevertem az olajat, belenyomtam a fokhagymákat, a sót és a cukrot, és hagytam egy kicsit besűrűsödni. Amikor megkelt a tészta, belenyújtottam a kivajazott tepsibe, rákentem a pizzaszószt, ráraktam a feltéteket, és beraktam a sütőbe kb. 15 percre. Szuper lett, mindenkinek ajánlom :)
Forrás: http://divany.hu/alapkonyha/2015/02/25/a_tokeletes_roppanos_pizza/
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.